2017. június 21., szerda

Kis érettségi készülés (2. rész)Tudom, tudom, már nyári szünet van, de van egy pár poszt, ami iskolával kapcsolatos még, de igyekszem minél gyorsabban lepörgetni őket. Na, de térjünk a lényegre… Hogyan készültem rá!


Matematikából tulajdonképpen átolvastam, hogy a függvény táblában mi van, valamint amiket a tanár mondott előtte nap, hogy milyen témakör lehetséges, így erre csupán ennyit. Apropó, érdemes előtte a számológépet megismerni.:) 

Történelemből, amikor minden szóbeli tételem meg lett, akkor megtanultam, valamint a zanza.tv-n néztem videókat, azokhoz a részekhez, amik nehezebben mentek. 

Biológiából csupán a szóbeli tételeket tanultam meg, mert arról volt szó, csak azok lesznek, ami igazából így is volt, de nehezebb volt sokkal az írásbeli. 

Magyar nyelv és irodalomból a szóbeli tételeket tanultam meg, és gépeltem be, valamint amelyik tételnél bajban voltam, hogy hogyan lehet rendesen megfogalmazni elolvastam a tankönyvben. Valamint a kis érettségi előtti héten kaptunk fakultatív műértelmezést, aminek a lehetőségével éltem, és úgy gondolom fantasztikus gyakorlás volt, rengeteget segített. Ennek köszönhetem, hogy sikerült írnom valamit, és nem annyira durván blokkoltam le. 


Szóbelik előtt még egyik osztálytársammal átbeszéltük a legtöbbet, és amit együnk sem értett utána néztünk, együtt kitaláltuk, valamint ha egyikünknek nem volt valamit világos a másikunk elmagyarázta. Nagyon hasznos dolog, hiszen itt is fogalmaznunk kellett, mint szóbelin, ezáltal egy apró rutint a „Hogyan fogalmazzam meg szóban” dologban szereztem/tünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése