2017. október 29., vasárnap

Írószer haul

Üdvözletem mindenkinek!
Egy kis bevezetőnek, tudom, hogy nem posztolok annyit, de az utazások között soha nem sikerült rendesen beosztanom az időmet, valamint iskolaidőben utazásnak az eredménye sok-sok pótlás, de most már igyekszem visszatérni, hiszen nagyon hiányzik a klaviatúra kattogtatás.

Előző héten Nagy-Britanniában jártam, hogy beszippantsam a friss őszi levegőt, szerezzek motivációt és vissza tudjak térni Magyarországra. ( Igen, ha azt gondoljátok fanatikus vagy, akkor jó a megérzésetek :D ) Komolyabbra fordítva a szót, két hét múlva nyelvvizsga, ezért kimentem gyakorolni  nyelvet. 

Na de, hogyha már ott voltam, akkor nem maradhatott ki az írószer vásárlás, valamint nyáron is vettem írószereket így ma ezeket fogom nektek bemutatni. 

Az első képen a baglyos dolog egy határidőnapló, a Union Jack mintájú, pedig vonalas füzet,amit mindenes füzetnek használok, ugyanis szokásom, hogy minden dolgot felkell írnom, így ebbe az iskolai dolgokat szoktam feljegyezni.


Amikor megláttam ezt a tolltartót nem volt szívem otthagyni, mert annyira letisztult, és biztosan nem fogom megunni. Bár beszereztem egy márvány mintásat és most inkább azt használom, mert picit kisebb, mint ez. Wilkonson nevezetű boltban vettem, Londonban, talán 2 fontért.
Rólam tudni kell, imádom az írószereket, és a rendszerezést. Ebből az okból kifolyólag beszereztem pár hasznos dolgot. Első képen a virágos gyűrűs rendszerező, amit a Wilkonson-ban vettem, 1,25 fontért. Az iskolai papírok itthoni rendszerezésére használom, amiket elválasztó lapokkal oldok meg (van ilyen magyarul?:D ).
 Fényekkel volt egy kis problémám, a jobb felső képen lévőnél, de azok is gyűrűs rendezők. Egyelőre nem használom még őket, de az Asdában 1,50 fontért nem volt szívem ott hagyni, és pluszba mindegyikhez adtak 16 lefűzhető tasakot.


Bal oldalon a lenti egy olyan rendező, amiben alapból benne van 40 darab tasak a papíroknak. Tudom, hogy ezeket nem éppen érthetően fogalmazom meg, de mentségemre szóljon írószereket angolul jobban tudom és ez angolul display book with 40 pockets. Magyarul ti hogyan mondanátok?

Jobb alsó képen egy heti rendezőt láthattok, hétfőtől vasárnapig tudom felírni mit kell éppen aznap megcsinálnom, valamint az alsó része végig jegyzeteknek van, ide a pótolnivaló dolgozatokat szoktam, vagy a következő héten várhatóakat. Ezt a Primark-ban vettem 1 fontért.


Felsőképen látható zebra tollakat, azért vettem meg, mert van olyan tantárgyam, amire minden órára kettő oldal házit kell írni, és arra ezek tökéletesen megfelelnek. Jobban preferálom a 0.5-ös vékonyságú tollakat, de ezekkel is lehet szépen írni. Olyan 2,5 font volt egy csomag. 


Bal alsó képen látható füzetet, amikor megvettem akkor fakultációra szerettem volna használni, mert 200 lapos, de rájöttem, hogy ennyi nem kell, így jelenleg pihen a szekrényben.Jobb alsó képen látható 36 darabos tűfilc szettet 10 fontért vettem az Asdában, és nem voltam képes otthagyni, mert nekem a színes jegyzetek nagyon sokat segítenek a hatékony tanulásban. Teljesen meg vagyok elégedve, és nagyon jól szolgálnak. Érdekelne titeket egy poszt arról, hogy én hogyan tanulok?:)


Természetesen a füzetek sem maradhattak el. Amikor füzetet választok nekem fontos a papír minősége, margó nagysága, valamint a vonalak színe. Csak én vagyok ennyire megszállott, vagy köztetek is van írószer rajongó?:D
Bal felső képen látható az Oxford márkájú, 180 lapos vonalas füzetek. Ezeket úgy rendeltem, és így voltak egy szettben. Nagyon szeretem a minőségüket, és masszívak, nem esnek szét. Az öt darab füzet volt 25 font, ha jól emlékszem.
Jobb felső képen látható füzetet a Wilkinson nevezetű boltban vettem, a füzet minősége jó, de ettől nem vagyok annyira elájulva, mint a többitől.
Két alsó szintén Oxford füzet (kicsit a márka függője lettem, nem érzitek ti is így?). Bal oldalon lévő füzetből szintén ötös csomagot akartam rendelni, de miután minden mást kiszállítottak, csak éppen ezt nem, kaptunk e-mailt, hogy nincsen készleten. Felhívtuk a központi számot és közölték, hogy egész Egyesült Királyságban hiány van ezekből. Csalódott voltam, azonban pont úgy alakult, hogy mentünk be a központba és megkérdeztük a legközelebbi üzletben, hogy van-e belőle öt, és nem volt, de más üzletekből szereztek addigra. Nem fotóztam le mind az öt füzetet, mert a lilából és a kékből kettő van. Ezeknél azt tudom elmondani, hogy a minősége fantasztikus.


Jobb oldali füzeteknek is a minőségével is meg vagyok elégedve, és ami plusz, hogy ha a megadott alkalmazást letöltöm a telefonra, és beolvassam vele a lapot, akkor olyan mintha szkennelve lenne, mert mindegyik oldalon egyedi kód van.Bal felső képen lévő színes tollakat nem tudtam otthagyni. Először a Staedler tollakat szereztem be, majd megláttam a Paper Mate fajtát akciósan, ami azt jelenti 27 font helyett 8 fontért, így egyből a kosaramban landolt. Előbbivel vegyesek az érzelmeim, mert nem mindegyik szín funkcionál jól, de a Paper Mate tollakkal hihetetlenül meg vagyok elégedve.

Jobb felső képen egy mini tűzőgép látható, ami tolltartó barát mérete miatt vettem meg, és a kis otthona a tolltartóm lett. :)
Bal oldalon a lila egy határidőnapló, amit imádok, mert ebben jobban tudom rendezni a dolgaimat,mint a baglyosban. Ez is Oxford márkájú, és 2 fontért vettem az Asdában.


Jobb oldalon az egy refill pad, aminek a magyar nevét nem tudom, de tudjátok, lapokat lehet belőle kiszedni, amit aztán le lehet fűzni gyűrűs mappába. Azért vettem meg, mert mindig bajban voltam, hogy honnan tépjek ki lapot házi feladathoz, beadandó esszékhez, ami vonalas, így ezzel megoldódott ez a kérdés.


Ennyi írószert vettem kint, így visszaolvasva jobban megszállott vagyok, mint gondoltam, de remélem, van olyan ember, akinek ismerős ez az érzés.

Köszönöm, hogy időt szántál erre, 
Sasha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése